În județul Buzău și întreaga țară, samsarii pădurilor au mână liberă în acord tacit cu autoritățile locale și naționale

Anul trecut, în urma marșurilor pentru salvarea pădurilor, Guvernul anunța cu surle și trâmbițe soluționarea de urgență a revendicărilor prin monitorizarea pădurilor prin satelit, un registru electronic al intrărilor și ieșirilor din depozitele de lemn, GPS obligatoriu pe toate mijloacele de transport al lemnului și ruta tuturor transporturilor, camere de supraveghere în puncte cheie din rețeaua rutieră, la gatere și la depozite de lemn.
Ce credeți că s-a întâmplat la un an distanță?
Fix nimic! Așa cum vedeți că s-a întâmplat și în Buzău unde pădurile dispar de la o zi la alta și burdușesc buzunarelor celor care au făcut averi din distrugerea acestei resurse pe care alte state nu mai știu cum să o păstreze și să o îngrijească.
Din toate măsurile anunțate de Guvern, ca și cele din sănătate, educație, economie, finanțe, pentru protejarea pădurilor și, implicit, a mediului din România, hărțile satelitare nu s-au achizionat (povestea vă este cunoscută, nu? La fel ca și în cazul laptopurilor și tabletelor pentru învățământul online) camerele video lipsesc și, ce să vezi!, programul de monitorizare SUMAL 2.0 nu poate deveni funcțional pentru că lipsesc tocmai datele despre păduri pe care Ministerul Mediului ar fi trebuit să le dea. (!!)
Deci, cale liberă la ciopârțire în continuare și nu am văzut pe cineva din guvernarea locală și națională din area alianță PNL- PSD- PRO- USR să se supere. Aceasta înseamnă, doamnelor și domnilor, un acord tacit pentru care sunteți datori acum, nu mai târziu, să dați socoteală pentru degradarea și distrugerea de la o zi la alta a uneia dintre cele mai imăprtante resurse naționale și mondiale.