Deși orice reprezentant al cetățenilor, fie el de la nivel local sau național, este cel care trebuie să genereze și să asigure transparență și dialog permanente, respectând principiul fundamental al consultării celor pe care îi reprezintă, practic, din păcate, între cetățean și reprezentantul său s-a creat o falie uriașă care se poate caracteriza pe scurt ca fiind un dialog al surzilor.

Politicienii vorbesc prea mult despre ei și prea puțin despre oameni. Raportul s-a schimbat, iar omul, cel care ar trebui să fie în plin-plan, a trecut undeva în decor, acolo de unde prea puțin mai reușește să își facă cunoscute opiniile, interesele și nevoile, în așa fel încât ele să și fie cu adevărat luate în calcul.

În actul public și politic, niciun om nu este un actor în rol secundar! El și numai el este protagonistul, iar acest statut trebuie să fie recunoscut și tratat ca atare.

Stimați buzoieni,

Avem nevoie de dialog. Nu de monolog.

Tocmai de aceea, propun ca, în acest spațiu, să dezvoltăm la modul cât mai concret cu putință acel dialog bazat pe deschidere și transparență prin care fiecare dintre dumneavoastră să își recapete rolul și importanța firești.

Vă invit să participați, adresând la modul cât mai deschis și onest întrebările la care doriți să vi se răspundă.

Vă voi răspunde la fel de deschis și de onest și îmi voi asuma fiecare întrebare, indiferent cât de…incomodă ar fi ea pentru că, înainte de toate, sunt de părere că, dacă vrei să fii reprezentantul a zeci de mii de oameni, trebuie să ai mai întâi tăria de caracter și verticalitatea de a-i privi în ochi tocmai pe aceea care, prin votul lor, te investesc cu încredere și te angajează să îi aperi.

Vă aștept și vă mulțumesc!