Gândim la fel, simțim la fel: PSD-Pro România-USR-PNL

Ce faci atunci când eternul mesaj de la Ilici citire până la urmașii cu pretenții de schimbare și reformare nu mai captează electoratul ca pe vremuri?
Creezi așa-zise partide de diversiune. Experimentale, parazitare și satelitare. Inoculând ideea de ceva nou. Cum altfel?! De data asta e diferit eeevideeeent (!!!). Până captăm temporar acele segmente de alegători pentru care trebuie gasită soluția de a-i determina să voteze strict după propriul interes de putere.
Pe fondul unei drepte care nu a fost construită și solidificată niciodată la modul real în ultimele 3 decenii, reprezentată de un PNL care acum, mai mult ca oricând, merge din compromis în compromis și s-a vândut de toți banii, au apărut, rând pe rând, UNPR, PPDD, Pro Romania, USR. Fiecare dintre acestea având un public țintă și mesaje…adaptate. Că de ideologie, viziune, concretețe pentru oameni nici nu se pune problema. Așa, de la un an la altul, de la un ciclu electoral la altul, s-a mai creat un satelit cu pretenții de partid în toată regula care nu a făcut altceva decât să profite la maximum de diversiunea creată, colportând voturi, faliind și adâncind la maximum neîncrederea și disprețul oamenilor față de aceste jocuri care le jignesc demnitatea și inteligența. Și ne mai mirăm că prezența la vot este din ce în ce mai mică. Nici că se poate o lovitură și un abuz mai mare la adresa dreptului fundamental la vot și la democrație.
Nici la Buzău, situația nu e cu nimic diferită. Singura ideologie și viziune sunt “ai, n-ai mingea, tragi la poartă”. Alegerile locale s-au încheiat. Și aici, după cum bine s-a putut observa, tendința de revenire la statutul de județ rosu s-a confirmat. Din păcate. Degeaba dreapta câștigase județul in 2019 la prezidențiale. Un foc de paie atât timp cât nu există cu adevarăt o proprie identitate care să aibă la bază o viziune și acțiune pe termen lung.
Îmi pare rău ca nu am fost înțeles pe deplin atunci când am afirmat că este nevoie de o construcție solidă a dreptei. De fapt, o construcție de la 0 după 30 de ani de încercări, experimente sau manifestări conjuncturale de genul „mai bine decât nimic”.
Mai degrabă am fost înțeles de adversarii politici de stânga. Cei care au subordonat și la Buzău sateliții de captare mincinoasă de voturi precum Alde, ProRomania și USR. Cât despre PNL Buzău…ce soartă să ai atunci când ești parazitat de lideri puțin spre deloc dispuși să își asume lupta directă cu PSD. Frică? Lașitate? Interese? Să fie călduț, că la luptă e greu, cu asumarea stăm prost și cui îi mai trebuie adevăr atunci când minciuna îi servește și deservește pe toți? Mai greu cu adevărul că acolo este nevoie de argumente și dovezi.
#alegereapentruoameni #asa_cum_se_cade
#senatordorinbadulescu & #oameni & #buzau & #romania