Dacă prin modificarea Legii dialogului social este soluția prin care se speră în evitarea consecințelor nefaste ale transferului contribuțiilor de la angajator la angajat atunci ne paște un cataclism al pieței forței de muncă

Articolul VII din OUG nr. 82/2017 introduce o serie de derogări de la Legea nr. 62/2011 a dialogului social prin care li se impune IMM-urilor sub 21 de salariaţi să înceapă negocierile sociale colective.

OUG nr. 82/2017 a fost adoptată peste noapte fara a se studia posibilele concescinte, fara a exista dialog si in conditiile in care au fost stabilite obligaţii noi pentru toţi angajatorii din mediul privat din România.

Prin acest teribil act normative se arată că prin derogare de la dispoziţiile art. 129 alin. 1 din Legea nr. 62/2011 (legea dialogului social), care prevăd că „Negocierea colectivă este obligatorie numai la nivel de unitate, cu excepţia cazului în care unitatea are mai puţin de 21 de angajaţi”, se introduce obligaţia pentru toate unităţile, indiferent de numărul de angajaţi, care nu au contract/acord colectiv de muncă de a iniţia negocieri colective, pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017. Adică, după ce și-a dat seama că nu are cum să oblige angajatorii din privat la majorarea salariilor, Guvernul, în “înțelepciunea“ lui aruncă pisica în curtea firmelor cu capital privat. Fie ele mici sau mijlocii, aceste firme nu au fost și nu sunt pregatite să preia un astfel de șoc. Din reglementare rezultă că IMM-urile sub 21 de salariaţi, care nu au avut niciodată negocieri colective şi care nu sunt familiarizate cu procedura acestora, sunt obligate să înceapă negocierile pentru punerea în aplicare a OUG nr. 79/2017.

Până acum, IMM –urile nu erau obligate să încheie astfel de acte. Consecințele nu pot fi benefice din mai multe puncte de vedere:

  • IMM-urile nu sunt pregătite să înceapă astfel de negocieri;
  • Angajații nu sunt organizați în general în structuri sindicale și nu au cunoștințe privind modul de negociere a unui contract colectiv de muncă riscând să nu își valorifice pe deplin drepturile legale;
  • în cazul unităţilor care au contracte colective de muncă, acestea sunt obligate să reia negocierile pentru punerea în aplicare a OUG nr. 79/2017, iar pe cale de consecință se încalcă acordul de voinţă al părţilor care au semnat deja un contract colectiv de muncă, acesta fiind în vigoare şi producând efecte. 

-termenul de o lună pentru derularea negocierilor colective, în perioada 20 noiembrie 2017 – 20 decembrie 2017, este total nerealist și contrvine chiar esenței negocierii, în condiţiile în care Legea nr. 62/2011 prevede un termen de 60 de zile calendaristice, care poate fi prelungit prin acordul părţilor.

– Constituția României garantează libertatea de asociere și libera voință în a participa la organizații sindicale; acest pricipiu este călcat în picioare de norma sus amintită încălcând voința salariaților care nu doresc să constituie sindicat la nivelul unității.

Bineînteles că actul normativ generat are și alte critici însă ceea ce este mai important o reprezintă seria de consecinșe la care ne putem aștepta.

Cred că acesta va avea un efect restrâns, pe de o parte pentru că nu reprezintă decât praf în ochii salariaților din privat. Aș fi foarte curios, câte firme au declanșat procedurile de negociere până azi 21.11.2017 deoarece termenul a început să curgă. De altfel, OUG 82/2017 nu prevede nici o sancțiune pentru angajatorul care nu procedează astfel în termenul de 30 de zile.

Scopul urmărit de reglementare probabil dorit de Guvern ar fi ca în urma negocierilor colective să fie semnat un contract colectiv de muncă care să conducă la modificarea convențională a contractelor individuale de muncă. Deci, este recunoscut practic indirect ca nimeni si nimic nu poate obliga angajatorii din privat la majorarea salariilor angajaților pentru respectarea dispozițiilor OUG 75/2017 privind trecerea obligațiilor de la angajator la angajat.

Dacă aceasta este singura soluție a PSD-ALDE pentru a compensa în vreun mod consecințele posibile ale unei revoluții fiscale prost proiectate și puse în aplicare, atunci suntem în pragul unui cataclism în domeniul muncii, mai ales în zona IMM-urilor.

Lasă un răspuns